Food Blogger Fest



Niedawno miałam okazję po raz drugi uczestniczyć w Food Blogger Fest - najsmaczniejszej konferencji dla blogerów! Bardzo lubię eksperymentować w kuchni i dzielę się z Wami moimi przepisami na blogu, więc oczywiście koniecznie musiałam wziąć udział w tym evencie :) Udało mi się dostać na dwa warsztaty kulinarne prowadzone przez Wedel i Zott :) Wysłałam moje autorskie przepisy na wytrawne danie z czekoladą oraz pomysłowe danie z mozzarellą :) Prawdopodobnie wkrótce podzielę się nimi z Wami ;)




Na warsztatach Zott główną rolę grała mozzarella! Naszym prowadzącym był Szef Kuchni Paweł Kibart. W tych warsztatach uczestniczyłam z moim Tatą i gotowaliśmy na sąsiadujących stanowiskach :D Przyrządziliśmy buraczki z mozzarella w sosie pomarańczowo-rozmarynowym oraz kaszotto XD czyli kaszę pęczak z pesto i mozzarellą.
Zott ma dużo nowych mlecznych pyszności, które mogłam zabrać z warsztatów do domu :)




Najważniejszym składnikiem na warsztatach Wedel była, jak nie trudno się domyślić, czekolada :D Za to dania z nią były w naprawdę nietypowej odsłonie! :) Prowadzącym w mojej grupie Maestro Czekolady Janusz Profus, który pokazał nam jak się robi pasztet czekoladowy z białą polewą oraz czekoladowe chilli con carne :) Każdy z uczestników warsztatów dostał książkę z przepisami (nawet udało mi się zdobyć autografy) oraz wspomniany pasztet na wynos w sprezentowanych nam uroczych ceramicznych garnuszkach z Bolesławca :) Nie obyło się również bez paczki wedlowskich prezentów.



Fot. Krystian Szczęsny






Food Blogger Fest jak zwykle mnie nie zawiódł; dodatkowo cieszę się, że w tym roku udało mi się dostać na warsztaty i rozwinąć moje kulinarne umiejętności oraz zdobyć nową wiedzę :) Więcej zdjęć z tego wydarzenia znajdziecie na stronie ugotuj.to i na moim Instagramie pod #foodbloggerfest i #FBF7 ;)



Weronika BlueSugarCube

Komentarze

Popularne posty