Świąteczne warsztaty Menu dla diabetyka
Święta tuż tuż - planujemy jadłospis, a nawet przygotowujemy już niektóre potrawy. Ostatnio miałam okazję uczestniczyć w przepysznych warsztatach Menu dla diabetyka w warszawskim SmArt Studio zorganizowanych przez Koalicję na Rzecz Walki z Cukrzycą :) Oczywiście w świątecznym klimacie ! Wspólne gotowanie w ciepłej, wręcz rodzinnej atmosferze, było prawdziwą przyjemnością :) Wszyscy dostali piękne fartuszki i zostaliśmy przydzieleni do jednej z trzech drużyn - w każdej było inne danie do przygotowania (oczywiście samo zdrowie :)) Naszym szefem był nie kto inny, jak David Gaboriaud - ambasador akcji Menu dla diabetyka. Wszystkie potrawy wyszły smakowicie i mieliśmy przy tym mnóstwo zabawy :) Razem przyrządziliśmy:
| Cieciorkę z prażonymi ziołami i twarogiem
w towarzystwie sałatki z rukoli z domowym dressingiem vinaigrette
| Carpaccio z buraków przekładane pastą z koziego sera z oliwą truflową przyprószone orzechami włoskimi, podane z roszponką z domowym pesto
| Kulki orzechowo-migdałowe ułożone na jogurcie naturalnym
ze skróką pomarańczową i cynamonowym jabłkiem
Weronika BlueSugarCube
Komentarze
Prześlij komentarz